groenekerkOp zondag 4 februari vindt in onze Dorpskerk een speciale dienst plaats met als thema 'duurzaamheid'.
Duurzaamheid is een thema dat al lang in de belangstelling staat, ook in de kerken! In de kerkelijke wereld wordt dat aangeduid met “Groene kerk”.

De werkgroep ZWO is samen Johan van Werven aan de slag gegaan met dit onderwerp en heeft ds. Trinus Hoekstra uit Arnhem uitgenodigd om voor te gaan. Ds. Hoekstra is werkzaam bij Kerk in Actie en heeft onder andere als aandachtsgebied “duurzaamheid”.
Tijdens de voorbereiding is gesproken over de gevolgen van de stijging van de zeespiegel. Nederland bereidt zich daarop voor maar hoe zit dit in derde wereldlanden? Krijgen we straks te maken met klimaatvluchtelingen? Wat kunnen wij doen in onze gemeente? Ook de jongste kinderen zullen met het thema op hun eigen wijze aan de gang gaan.

namens de werkgroep ZWO, Piet Ruijsbroek

Voor meer informatie over de groene kerk: klik hier