ouderen.jpg

B&IT Lezing; Een handvest voor compassie

Activiteiten
Datum: donderdag 23 januari 2020 19:30

Locatie: Bibliotheek Twello, Marktplein 11

Wat is compassie eigenlijk, hoe werkt het en waar kom je het zoal tegen? Compassie met de ander, met het slachtoffer, zelfs compassie met de dader…

Compassie met onszelf en met onze aarde. Duidelijk zal worden dat het bij compassie gaat om het wezen van onze menselijkheid. Het vermogen de wereld te bekijken vanuit het perspectief van de ander is onmisbaar voor de toekomst van onze planeet. In haar Handvest voor Compassie nodigt Karen Armstrong uit de ‘Gulden Regel’ als uitgangspunt te nemen. ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.’ Een handreiking bij de ontmoeting en dialoog met andersdenkenden en andersgelovigen. Laat u deze avond verrassen door film, muziek en wijsheden.

Dirk van de Glind (1959) stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen verrijkt hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen en anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Ook in het tvprogramma ’De Verwondering’ was hij te zien. (1959) stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen verrijkt hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen en anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Ook in het tvprogramma ’De Verwondering’ was hij te zien.

Datum: donderdag 23 januari 2020

Inleider: Dirk van de Glind

Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Bibliotheek Twello, Marktplein 11

Entree: € 5, -

Website: www.dirkvandeglind.nl

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Piet Heinstraat 33, 7391 WK Twello, Nederland

 

Kaart