Protestantse Gemeente Twello

Zoeken

Bijbeltekst van de dag

DagelijksWoord.nl

Amnesty

10 december Dag van de Mensenrechten
U leeft in een vrij land. Het staat u vrij te zeggen wat u denkt. U mag kritiek hebben op de regering. Daar hebt u recht op. Al deze rechten zijn vastge-legd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
Elders in de wereld worden de mensenrechten dagelijks geschonden. Mensen worden gevangen-gezet vanwege hun opvattingen of geloof. Mensen 'verdwijnen' omdat zij hun regering bekritiseren of worden ter dood veroordeeld vanwege hun seksuele ori├źntatie.

Amnesty organiseert dit jaar voor de vijfde keer een schrijfmarathon. Amnesty heeft ervaren dat een brief die met aandacht is geschreven een ijzersterk actiemiddel is.
De Amnesty-werkgroep Voorst organiseert daarom een schrijfactie in de bibliotheek in Twello op zaterdag 9 december. Van 10.00 tot 16.00 uur kan er geschreven worden.
We gaan onder andere schrijven voor Hanan Badr el-Din uit Egypte. Ze komt op voor de rechten van de nabestaanden van mensen die zijn verdwenen. Ze is werd gevangengezet omdat ze zich inzette voor de mensenrechten. En we schrijven voor Ni Yulan uit China. Ze is gemarteld, geïntimideerd, zat ten onrechte gevangen en werd zeker zeven keer uit haar huis gezet. Ze komt vreedzaam op voor mensen die gedwongen werden hun huis te verlaten, maar wordt door de autoriteiten voort-durend lastiggevallen. Verder schrijven we voor nog zeven gevangenen. Kijk op de website www.voorst.amnesty.nl voor meer informatie. U kunt een of meerdere brieven komen schrijven. Ook is het mogelijk om een handtekening onder een brief te zetten als u weinig tijd hebt. U kunt ook nog een kaartje sturen naar een gevangene ter bemoediging.

Na de dienst van 10 december kunt u ook uw handtekening zetten onder 2 brieven. Maar kom ook op 9 december naar de bibliotheek om zelf een brief te schrijven. Wij hebben uw hulp nodig. Samen sterk voor een rechtvaardige wereld!

Amnesty-werkgroep Voorst en ZWO,
Piet Ruijsbroek