registers-orgel.jpg

Avondgebed/choral evensong, ds. M.H. Valk

Datum: 15 december 2019 17:00

Locatie: Dorpskerk

Eveneens op zondag 15 december zal het Martus Ensemble onder leiding van Maarten Romkes (waarin ook onze organist Henk Noordman zingt) een evensong verzorgen om 17.00 uur in de Dorpskerk. Een evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Dit wordt meestal gezongen door het koor en daarom choral evensong genoemd. Aan de evensong zal ik als voorganger meewerken. In deze dienst met vaste onderdelen (naar het Book of Common Prayer) worden psalmen, responsies en anthems gezongen door het koor, twee stukken uit de Bijbel gelezen en ook enkele hymns (lofliederen) in samenzang gezongen. Opmerkelijk aan een choral evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Zo is de organ voluntary aan het eind niet zelden een virtuoos stuk muziek. Juist die combinatie maakt de evensong bijzonder. Weet u/je van harte uitgenodigd!

ds. Menno Valk

Meekijken

U kunt deze dienst hier live meekijken.

geen kindernevendienst
H. Noordman