Skip to main content

poppenspeler van Warschau

Op donderdag 2 mei, 19.30 uur komt Trio Wilde Eend (Gottfrid van Eck – vertelling en klarinetten, Jiska ter Bals – viool en Juul Beerda – accordeon) naar de Dorpskerk in Twello met de voorstelling 'De poppenspeler van Warschau'.

Het is een aangrijpende voorstelling over de joodse tiener Mika Hernsteyn die probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa vindt hij enkele handpoppen en ontdekt zijn verborgen talent. Met zijn poppenspel biedt Mika niet alleen plezier en afleiding, maar ook troost en hoop. De voorstelling is gebaseerd op een grotendeels waargebeurd verhaal (beschreven in de gelijknamige roman van Eva Weaver).
Ontroerende Oost-Europese melodieën en liedjes geven de vertelling over levens die verweven zijn vanuit het perspectief van vriend en vijand nog meer kleur. Bekijk hier alvast de trailer:

We hebben Trio Wilde Eend bewust uitgenodigd in de tijd dat we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog gedenken en stil staan bij de kostbare vrijheid. Daar voegt zich in deze tijd ook de oorlog tussen Israël en Gaza bij, die helaas ook leidt tot meer antisemitisme in onze samenleving. Daarover schrijft Gottfrid van Eck: “Het is een verhaal over de oorlog, maar vooral tégen de oorlog. Het draait om de menselijkheid in extreme situaties. Kunnen we die nog ontdekken?De voorstelling is blijvend actueel, helemaal gezien de oorlogen in Oekraïne en de Gazastrook.”

De voorstelling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Je bent van harte welkom om erbij te zijn!