Skip to main content

Excursie voedselbank

Met een lege maag, zonder lunch of tussendoortje naar school is niet fijn. Het opletten en leren wil niet zo goed als je maag rommelt.
Toch zijn er ook in jouw dorp, of misschien wel op je school, kinderen die in armoede leven en waarvan de ouders bij de voedselbank komen. De voedselbank deelt eten uit aan mensen die geen of weinig geld hebben om eten te kopen. De voedselbank heeft zelf ook geen geld om voedsel te kopen, maar krijgt van mensen en winkels allerlei producten.

Jullie en andere gemeenteleden hebben in december en januari voedseldozen gevuld met producten die naar de voedselbank kunnen worden gebracht. Zo helpen we om kinderen met een gevulde maag naar school te laten gaan. De dozen staan in de kelder van Irene geduldig te wachten tot ze weggebracht worden.

Excursie voedselbank

Op 11 maart gaan we met iedereen die dat wil naar de voedselbank in Deventer om de voedseldozen daar af te geven. Piet Ruijsbroek en Jannie Diekenhof geven dan uitleg over de voedselbank en je mag rondlopen en rondkijken hoe het eraan toe gaat in zo’n “gratis” supermarkt.
We zijn op 11 maart om 14.00 uur welkom bij de voedselbank in Deventer, Harderwijkstraat 21.

Nu zijn we ook een Groene kerk, wat betekent dat we willen zorgen voor de aarde en het milieu. Daarom willen we, voor wie niet bang is voor 6 km bewegen, op de fiets naar Deventer. De fietsgroep vertrekt om 13.30 uur vanaf gebouw Irene. Natuurlijk kunnen we al die dozen niet meeslepen op de fiets dus er zullen ook auto’s naar Deventer vertrekken. Ook die staan om 13.30 uur klaar bij Irene. Het zou ook super zijn als (groot)vaders/ (groot)moeders mee willen fietsen of met de auto willen rijden.

Laat je even weten of je mee wilt en wie je verder meeneemt?
Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-30271724

Je gaat toch ook mee?

Werkgroep Jeugd
Ds Ary, Willemien en Rosa