Skip to main content

Gezocht: gelegenheids-Elvis-(gospel)koorleden en muzikanten

{image path="images/2019/10/28_da447751aa_Omvlee-Elvis.jpg"}

Op 24 mei 2020 zal dominee Fred Omvlee voorgaan in een dienst in onze Dorpskerk. Fred Omvlee is niet alleen oud vlootpredikant en nu hoofd Geestelijke Verzorging bij de Koninklijke Marine, maar staat bovendien bekend als de Elvis-dominee.Hij is Elvis-fan en organiseert al 16 jaar Elvis-kerkdiensten.

Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong. Elvis was verslaafd aan medicijnen, pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. De boodschap van de dienst is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. In de Elvis-kerkdienst horen en zingen we veel Elvis-gospels. Verder is het ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing.

Dominee Fred Omvlee is zelf een begenadigd gospelzanger en zal enkele liederen ten gehore brengen. Maar we hopen dat we voor deze dienst ook een eigen gelegenheidskoor met een eigen muzikaal ensemble kunnen vormen dat samen met dominee Omvlee een aantal gospels ten gehore kan brengen. Waarschijnlijk zullen koor en muzikanten vóór 24 mei 2020 wel een aantal keren moeten oefenen.

Mocht je willen meedoen in het Elvis-gospelkoor of in het ondersteunende muziekensemble, stuur dan even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan begin volgend jaar vanzelf bericht over hoe we het oppakken.

Natuurlijk staat het je vrij om een vriend / kennis / buurman / buurvrouw / muziekvriend(in) / medekoorlid / familielid te vragen om ook mee te doen! Je hoeft hiervoor dus geen kerklid te zijn. Jong en oud en alles er tussenin past deze muziek. Doe je ook mee?

Meer informatie over dominee Fred Omvlee en Elvis:

https://www.nieuwwij.nl/interview/omvlee-elvis-verbindt-verblijdt-en-vertroost/

https://www.destentor.nl/apeldoorn/elvis-dominee-en-oud-apeldoorner-omvlee-schrijft-boek-over-kerk-en-popmuziek~aa1a2c9d/

https://fredomvlee.wordpress.com/2017/12/19/interview-met-fred-omvlee-top2000-kan-best-in-de-kerk/