Skip to main content

Kerstengel verrast inwoners Twello

{image path="images/2018/12/17_cafdaf3e9c_Kerstengel.jpg"}

De Dorpskerk en Stichting Present hebben dit jaar weer samen het initiatief genomen voor de actie Kerstengel. Hierbij brengen inwoners in de weken voor Kerst licht en aandacht bij dorpsgenoten. Die ontvangers zijn opgegeven door hulpverleners en particulieren, omdat ze wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

De dertig Kerstengelen in Twello laten zich van hun creatieve kant zien; ze maken zelf een mooie kaart of gedicht of ze bakken iets lekkers en brengen dat bij de ‘begunstigde’.
“Ik ben de eerste keer met een klein presentje op pad gegaan”, vertelt Mirande Messink, “en ik werd direct met open armen ontvangen. We hebben gezellig een kop koffie gedronken. De tweede keer had ik een theedispenser gemaakt en daarbij zelfgebakken koekjes. De mevrouw gaf me haar telefoonnummer, zodat we kunnen appen voor een volgende afspraak.”

Mirande weet nu al zeker dat ze volgend jaar weer Kerstengel wil zijn. “Ik maak niet alleen deze mevrouw heel erg blij, maar mezelf ook!” Ze krijgt bijval van een collega-Kerstengel: “Het is een bijzonder fijne ervaring om iets voor mensen te betekenen”, vertelt hij, “de aanloop naar Kerst is hierdoor intenser. Verbinding met mensen staat bij mij hoog in het vaandel. Wat is dan mooier dan deze actie!”

Meer lezen? Kijk op www.presentdeventer.nl/kerstengel